CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, May 18, 2011

Rambut Terpanjang di Dunia!

pencipta record rambut terpanjang didunia! nama akak ni Xie Qiuping. layan gambar!









Mencatat rekod sebagai wanita dengan rambut terpanjang di dunia di Guinnes Book of Record pada 8 Mei 2004. Rambutnya diukur mencapai 5,627 meter atau setara dengan 18 kaki 5.54 inci.
Xie Qiuping mula menyimpan rambut dia sejak tahun 1973. Masa tu  umur dia 13 tahun. So time catat record tu umur dia 47 tahun lah kan? ok sekarang ni 2011. Cuba korang kira berapa panjang dah rambut dia.
Agak-agak kan berapa banyak shampoo dia pakai sehari?



*nak simpan rambut panjang macam cik Xie Qiuping cun tak?
okbai

21 comments:

no_answer said... [Reply to comment]

laahhh !

blog kau upenyer !

wakakaka .

rambut cina nie memang panjang .
:)

m!SsRahEnA said... [Reply to comment]

menakutkan je rmbut pnjg2..da mcm rambut h**tu...

Ain said... [Reply to comment]

@no_answer
belog aku lahhhh.
kau kenal eh cine ni? -.-

Ain said... [Reply to comment]

@m!SsRahEnA
tau takpee :p

muhamad hanif said... [Reply to comment]

heyhey, agk2 berapa tong syampu dia guna sehari ?

btw, guna aa pop-up window untuk komen, senang sikit kot..just opinion ;)

Bella Bell said... [Reply to comment]

takutnya tengok gambar 1st tu..macam hantu pulak..hahaa..tp memang pnjng betol rambut dia..hehe~

ArulchelseA said... [Reply to comment]

cuak tgok rmbut pnjang mcm ni..

Ain said... [Reply to comment]

@muhamad hanif
okay. i will

@Bella Bell
macam hantu kan. haha. cantik ke mcm tu?

@ArulchelsaA
cuak pulak -.- cantik tau. macam hantu

mushroom said... [Reply to comment]

dah macam ponti...... malas nak sambung

ain dzaya said... [Reply to comment]

sambilan botol kowt!
syampoo sebulan 3 kaali...

Ain said... [Reply to comment]

@mushroom
anak. ahaha. aku sambung


@ain dzaya
9x3=27 botol seminggu? perghh

AdeelaHimme said... [Reply to comment]

Mak aih.. Senang dpt watak mak lampir nih.. Jgn lupa follow my blog k...=)

AdeelaHimme said... [Reply to comment]

@AdeelaHimme

akubudakkampus-adeelahime.blogspot.com

ieka.H said... [Reply to comment]

waa..seram pn ad jugak kalau rmbut pnjg2 ni

nur athirah said... [Reply to comment]

grr ,, mcm hntu !!

Azroy Kassim said... [Reply to comment]

baa~ CAK!!

sgt seram ok!!

Ain said... [Reply to comment]

@AdeelaHimme

hahah. bila dia dah femes jd pelakon kau jgn takut mintak autograph

Ain said... [Reply to comment]

@ieka.H

semua seram. sian kat dia

Ain said... [Reply to comment]

@nur athirah

haha. sian dia weh. dia rasa dia cantik rambut panjang cenggitu..

Ain said... [Reply to comment]

@Azroy Kassim

baa~ CAK!!!
seram ke.. awak takut eh..? nanti itew temankan awak oteh.




pffttt

deric santoso said... [Reply to comment]

oh men , itu rambut udah kyk pel pel an :D

Dericsantoso.my.id
http://www.duniaberbicara.com
breaktime.co.id
Ongisnade.net