CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sunday, June 19, 2011

happy father's day :')


abah!
sangat cool
hensem
penyayangggggggg
kelakar!

Thanks abah.. 19 tahun adik hidup kat dunia ni abah tak pernah sekali pun abaikan adik dan adik beradik yg lain. Abah tetiap hari cari duit bagi adik ngan adik-beradik lain hidup. Dari hidup kita susah.. sampai sekarang.. cukup makan.. cukup pakai.. 
Kecik-kecik dulu abah tolong bancuh susu dan abah lah yang buang botol susu adik masa adik 6tahun dulu kan! grrrr.  

Hantar adik pergi Tadika. Abah sabar je bila adik nangis2 tarik baju abah masa 1st day sekolah tu. hehe. Sanggup tunggu kat kedai makcik nasik lemak kat depan tadika sampai adik abis kelas SETIAP HARI. emmm mengadap muka guru kelas adik setiap tahun untuk ambil report card. walaupun result corot. bila balik  tgk result ada failed abah mesti cakap "apsal ade merah? abah tak suka merah. abah suka biru" errrr. Hantar dan jemput adik pegi sekolah setiap hari. actually sekarang pun abah hantar dan jemput kalau nak pergi mana-mana -.-

Backup adik bila adik kene marah dengan mak. hehee. abah selalu simpan rahsia kalau adik ada buat salah. hehee. Adik selalu buat-buat demam sebab malas pergi sekolah.. lepastu mak mesti marah. abah lah jadi hero selamatkan adik. hihi. abah selalu kejutkan adik bangun tido pergi sekolah dulu. *ehh apsal banyak cerita pasal sekolah ni -.- gua tak rindu sekolah okayyyyyy.*

Abah selalu tolong sikatkan rambut.. ikat tocang. lepastu mak bising "sape sikat rambot kmu ni adik? burok!" bhahaha... serius buruk :P tapi abah cakap tu seni.
tiap-tiap minggu abah jemput adik masa adik kat Unisel dulu. Ipoh-Batang Berjuntai bukan dekat wooo. dan abah lah orang first yang nangis masa adik nak masuk unisel. first time berjauhan kan. sebab tu la adik balik tetiap minggu.. lepastu terus berhenti.. tak tahan jauh dengan abah *err boleh terima ke alasan*
errr kalau nak cakap semua pengorbanan abah banyak ni. tahun depan pulak lah adik cakap. heheee. abah.. abah.. adik sayang abah tau! 

masa type entry ni abah tak ada kat rumah. abah kat Hatyai, Thailand. rindu abah dgn mak! *padahal baru 3 hari pergi* cepat la balik... tak sabo nak ole2 ni. hehee

*tak boleh lupa abah pernah dye rambut. konon nak hitamkan. sekali salah beli colour. bhahahha. member-member sekolah cakap abah rock giler rambut highlight colour biru!*

kepada abah dan semua bapa didunia
SELAMAT HARI BAPAK!


bapak aku baca ke post ni?
okbai!

34 comments:

-Faridz- said... [Reply to comment]

haha alasannn

adwafarahin said... [Reply to comment]

slmt hr bapa!

Muhd Fadil said... [Reply to comment]

" abah tak suka merah, abah suka biru ".

wkakakaakakakaaka...

Ery said... [Reply to comment]

Abg nanes kowt bile bce post ko nih, sbb byk pengorbanan abh ntok kite 5 bradek.
Abah,abg perlukan mse ntok ubah idop abg..maafkan dosa abg ea abh/mak. Maceh Abh....

Ain said... [Reply to comment]

@-Faridz-

wekk wekk :P

Ain said... [Reply to comment]

@adwafarahin

yeah! hehe

Ain said... [Reply to comment]

@Muhd Fadil

nanti abg ckp kat anak2 kita mcm tu tau? bhahaha

Ain said... [Reply to comment]

@Ery
aku rilek je tak nanges. hehe
ye ye je tulis sini. gaya macam mak ngan abah baca kan? haha
hang ingat tak abg. masa kecik2 dulu kita pernah gaduh berebut nak masuk bilik air. yg abah dtg kat kita gaya macam nak lempang tu. bhaha. padahal tgn dia tu nak bukak pintu toilet je. smpai sekarang aku ingat. ingatkan abah nak lempang muka hang. hehe. scary bodoh! hahaha. tapi kan. tapi kan. selama aku hidup 19 tahun ni. abah tak pernah jentik aku walau sekali pun.
serius abah baik gila.

nazirulhazwan~ said... [Reply to comment]

Wahahaa,ni baru la namenye wish :D ikhlas dan jujur punye penyampaian.hehe sygngi ayah anda hingga ke akhir hayat:D

Bella Bell said... [Reply to comment]

heheh.. sweet la abah awak.. mesti awak rapat dengan abah awak kan? ^^

kim salam kat abah awak.. selamat hari bapa :)

Ain said... [Reply to comment]

@nazirulhazwan~

syg sampai bila2. takkan berhenti :)
awak pun kena mcm tu okay ^^

thanks drop komen!

Ain said... [Reply to comment]

@Bella Bell

rapat. dengan mak pun. diorg lah parents. diorang lah kawan.

insyaallah nanti ain kirim okay :)

Khuzrin Kamarudin said... [Reply to comment]

Selamat hari bapak jugak... hahahhaa....

Ain said... [Reply to comment]

@Khuzrin Kamarudin

bapak ain cakap terima kasih *suara macho*



thanks drop komen!

Ruzzezanie said... [Reply to comment]

abah dye rambut kaler biru??? fuyoooooooo..abah lu rock r!!



:: abah saya pendiam.tak macam saya. jadi saya malu nk wish kat abah..hihihi

Ain said... [Reply to comment]

@Ruzzezanie

tersalah beli colour biru sebenarnya. haha


::abah awak pendiam? apasal awak tak? hehe.

Muhd Fadil said... [Reply to comment]

@Ain
abang nak cakap cenni je..

'' abah ada keja dengan mama ni, korang semua pi duk tengok tv kat luar'' ppfffffftttt

Muhd Fadil said... [Reply to comment]

@Ruzzezanie
abah yu jadi pendiam sebab yu yang amik banyak sangat percakapan abah yu.

#apebenda gua merepek ni? bhahaha

Ain said... [Reply to comment]

@Muhd Fadil

*tgh imagine abg cakap dgn loghat ganu abg tu*





pffffttttt

-Faridz- said... [Reply to comment]

T____________T

~Kirin Selama Perak~ said... [Reply to comment]

hepi daddy day !!!
:)

zulhaidi said... [Reply to comment]

bruntung ade bapak mcam tuh~~~ hargai2 la bapak anda yup.........

Shamsuddin Amin said... [Reply to comment]

yeah...
x terlmbt kan...
slmt hari papa...^^

ABU said... [Reply to comment]

ya slmt hati abah..:)

Ain said... [Reply to comment]

@-Faridz-
-.-"

Ain said... [Reply to comment]

@~Kirin Selama Perak~

wah retis komen belog gua. *loncat kegembiraan*

Ain said... [Reply to comment]

@zulhaidi

ain rasa bertuah sgt ^^
alhamdulillah..

Ain said... [Reply to comment]

@Shamsuddin Amin

jaga anak awak bebaik tau *tetiber*

Ain said... [Reply to comment]

@ABU
abah ain cakap gracias :)

-Faridz- said... [Reply to comment]

kim slm kt abah kite. haha

Ain said... [Reply to comment]

@-Faridz-

jgn nak "abah kite" sgt lah abg.. haha

-Faridz- said... [Reply to comment]

haha xle ek

Muhd Fadil said... [Reply to comment]

@-Faridz-
berabah abah lak korang dua ni kan?

-Faridz- said... [Reply to comment]

haha jeles la tu :P