CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, February 28, 2011

pertemuan yang TAK DIJANGKA!


Assalamualaikum. Salam 1 Malaysia =)

OH DUIT! dimanakah dikau?
bila nak beli ice pop pon tak mampu tu 
memang giler la kan?
ahhhhhhhhhhhhhh! duitttttttttt!
purse kering kontang.
 tinggal duit siam pemberian abang ip0r aku je ni. 
husssssss. 

bagi menyelesaikan permasalahan kewangan aku ni. 
aku pon ajak cousin aku pergi mencari pekerjaan.
study?
study study gak.. keje keje gak..
part time je p0nnn.
habis class aku pegi keje pulak.


semalam la aku pergi cari keje. dan semalam jugak komfom aku dpt keje tuuuu
yeyyyy masalah selesai!

masalah kewangan selesai. tapi de masalah lagi. 
laporrrr
duit sikit. tapi perot lapo. dengan berbekalkan duit sepluhengget yang mak aku bagi (kedekut gila)
aku pon pegi la makan.. 
takde makne starbuck . kopitiam? mimpi laaa...

kat ipoh parade ada satu tempat yang makan sedapppp tapi bajet gilerr.
heee. kat situ ler aku makan. kedai Thailand.
aku makan bihun tomyam. sedap gileh! 
hingga menjilat mangkuk. hilang malu! hihi



ada fishball, isi ketam, udang dgn kangkung
RM5.00

minum?
tembikai blend. sodapppp
baru RM3.00
jimat kannnnn


ape yang pertemuan tak dijangkanya? 
tajuk lain cerita lain ye?
saborrr saborrrr
hihihii
sebenarnya semalam lepas dah k0mf0m dapat keje tuu aku pegi la jalan-jalan cuci mata tengok pokwe-pokwe kacak dan bergaya. ehem!
sekali kat mall yang aku pergi ni ada lak audition. untuk apa ntah. yang aku tau untuk RTM.
so memang ramai la kat situu. dah alang-alang ada kat situ aku pon join la sekali.
eeeehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
 bukan join audition tu lah. join tengok orang dok menari menyanyi bersilap mata dan band. hehe
jadi penonton jelahh. hihi. malas lah nak join. nanti komfom menang.. sian yang lain tu.. pakai baju cantik2 nanti dikalahkan oleh aku, hampa hati mereka. heeee

sedang aku ashikkk dok tengok orang joget-joget kat stage tu ..
TIBA-TIBA!
jeng jeng jengggggg
telefon! telefon berbunyi.


"hello. boleh saya tahu siapa yang bercakap?" (cewahh ayat cam operator!)
"wey ain. meh la dekat aku. aku kat belakang ko ni. meh meh"
"errr boleh saya tahu cik ni siapa?" (masih seperti operator)
"sally la... aku kat counter celcom belakang ni. sini la!"
"ok ok im coming bebeh"

aku pon berjalan menghala kearah perempuan yang bernama salina atau nama manjanya sally yang memakai baju hitam yang berada di belakangku.

boleh pulak jumpa dia kt situ kann. lama tak jumpa ni! 
bila dah jumpa ni. memang borak tak hengat laaaa
sempat snap gambar lagi tauuu
nak tengok?


bukan si sally je ade.. wanny pon ade.. dia keje kat celcom tu. so melepak la kitorang kat booth celcom tu.
sedang kitorang asyik berborak tiba-tiba ada pulak orang yang masuk audition tu nyanyi sedap. aku ngan sally cepat-cepat la nak tengok siapakah gerangan empunya suara yang sidikit merdu itu.
aku pun tengok tengok tengok.
lahhhhhh!
cousin aku! haahahah. boleh pulakkk
tak sangka gila. haha. sedap jugok suara dia =p
dah habis nyanyi boleh pulak dia datang kat aku.
dah la dia menjadi tontonn umum tadi. 
malu la aku macamni. hihi
berjumpalah kami disituuu... memang tak jangka la




pastu aku ngan sally ni borak2 jela sambil tgk orang perform kt stage tu. macam2 laaa haih. nyanyi tak sedap. pon boleh nak masuk pertandingan camni. nk masuk TB la katakann..
tiba-tiba de sekor awek ni main cucuk pinggan pulak. ocopotmakayam! lahhhhhh. SRI! kawan lama. haha
ehhh ni hari perjumpaan kawan lama sekolah ka?
haishhh dah alang-alang jumpa ni snap la gambaq





 memang pertemuan tak dijangka lah kan..
tapi best laa.. lepas rinduu aww awww


k lah semua. panjang dah aku bebel ni. ayat pon dah tunggang langgang. mintak maaf ye..
bye!





3 comments:

Nasuha Salleh said... [Reply to comment]

eh eh..kedai tomyam tu kt mane? =p

Ain Airul said... [Reply to comment]

kat ipoh parade. groundfloor. depan kenny rogers.
pegi try test rasa tengok.
sedapppppp!

Cik Arda :D said... [Reply to comment]

woi !! woi !! ahhahahah..jumpa gak ko belog aku !! khakahak...thx follow !! aku da follow enko !! ahaha... wekkk. :D