CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, September 8, 2011

Malaysians, sila redha.

Assalamualaikum..

Dimaklumkan harini ni semua pelanggan prabayar bagi semua syarikat telekomunikasi di Malaysia akan mendapat satu SMS pemberitahuan tentang cukai pembelian tambah nilai prabayar dan pek permulaan. Ni sms yang aku dapat petang tadi. 

RM0. Pelanggan yang dihargai, mulai 15/9/11, pembelian tambah nilai prabayar & pek permulaan akan dikenakan cukai perkhidmatan sebanyak 6%. Sila layari hotlink.com.my.

Korang dah dapat? Ya...kita akan dikenakan cukai pendapatan sebanyak 6%.. Ya... HANYA 6%.. Kerajaan dah tetapkan semua ni. Sila terima kenyataan ini dengan hati terbuka. Sekian.

Nota kaki anak badak: oh ya. jawapan untuk entry lepas ialah spiderman. ada yang jawab Ben10, siput sedut, astroboy.. err jadah astroboy? kahkah. jawapan kartun rebina, baby, dan ketam itu sangat tak boleh blah dan membuatkan aku gelak sampai rahang bengkak! bahhahaha.
p/s: semua salah. SELAMAT DUIT AKU WEHHHH
babai!

20 comments:

antara said... [Reply to comment]

untung laa... orang tu pakai BB...==" wekk!!

DeritaMerindu_se said... [Reply to comment]

memang ..memang menyusahkan rakyat.. tak cukup ke tax yang diambil DARi sektor lain.. kerajaan dah xder duit m,acam2 siksa rakyat..bukan semua org kaya..

Bella Bell said... [Reply to comment]

hahaha... nak guna burung merpati la lepas ni kalau nak hantar surat.. huhu!!~

Penyu said... [Reply to comment]

nak pakai surat ah kirim kat ain nanti.

Aku Si Pujangga said... [Reply to comment]

tak suka..

muhamad hanif said... [Reply to comment]

wahaha,

lepas ni kau nak topup kau pau pakwe kau jelah.


=)

Rtp Farra Arisha said... [Reply to comment]

aaaaaaahhh dah macam skill di negara Indonesia pula..klo disana, setiap kali topup, pasti kena tambah beberapa nilai..

for example rp 10,000 semestinya bakalan menjadi rp 12,000..

alik2, malaysia pun buat camtu jugak ehh?? -,-

Azroy Kassim said... [Reply to comment]

baa~ CAK!!

tgi tu 6%!! baru je nak mintak no ain.. x jd la camni.. reload mahal... :(

Bui Junaidi said... [Reply to comment]

pakai bil jer lah...*_*

Ain said... [Reply to comment]

@antara
untungla Aan pakai bb....

Ain said... [Reply to comment]

@DeritaMerindu_se

sila terima kenyataan. sekian

Ain said... [Reply to comment]

@Bella Bell
jangan pakai burung pun kene cukai sudahhh

Ain said... [Reply to comment]

@Penyu
halah bang. nam peratus je pun... nampak sangat kedekut abg penyu ni tau

Ain said... [Reply to comment]

@Aku Si Pujangga
saya pun T_T

Ain said... [Reply to comment]

@muhamad hanif
nak kene cari pakwe lah pulak lepasni :P

Ain said... [Reply to comment]

@Rtp Farra Arisha
Malaysia, tax is everything

Ain said... [Reply to comment]

@Azroy Kassim
alhamdulillah..

Ain said... [Reply to comment]

@Bui Junaidi
tak mampu T_T

muhamad hanif said... [Reply to comment]

oh, kau nak aku carikan tak ?

Taufiq Tiramisu said... [Reply to comment]

aik. dengaq kata aritu dah tangguh. huhuhu. harap2 betol2 tangguh la..

New Entry : Tak Payah Jadi Blogger Kalau Kerja Asyik Nak Menipu Je